Första advent

Yes it is that time of the year! Christmas markets every weekend!! 


Yes you are
27-11-14


Efter många timmars förberdning inför julbasar bjöd David på kvällsfika och mycket mysigt gitarrspel, torsdagar är bra. 

November nightsKvällarna blir kallare och kallare även här i Berlin. Det försöker jag väga upp med poetryslam på tyska, julmarknader (jaaa äntligen börjar det) mycket chailatte och hemmagjord spinatsoppa. 

Roadtrip

Mika var som jag tidigare nämt här och hälsade på, vi fick tillsammans med Michael en liten ide om att det skulle vara trevligt med en roadtrip. Tre dagar senare satt vi där i bilen, Mika missade med vilja flyget hem till Sverige och jag tog ledigt från Berlin några dagar. Det är helt klart det spontanste jag gjort. 
Vi började alltså i Berlin med hamburgare och firade att det var 25 år sedan muren föll.  
Här är de tre vännerna som hade 10 dagar i en bil framför sig. Vårt första stopp var Dresden där vi hittade en väldigt fin kyrka. 
 
Första natten spenderade vi i Prag och den staden gillar vi väldigt mycket. 
 
Vi hittade sedan den tyska staden Nürnberg där vi åt riktigt tyskt och kollade på ganska tyska hus. 
 
 
Vi var på den första koncentrationslägret som byggdes i Dachau. Väldigt hemst men viktigt att se och komma ihåg.
München var nästa staden på listan och här strosade vi runt bland klockspel och julpynt i skyltfönstren. 
 
Sedan hade vi fått nys om ett slott som var inspirationen till disney slottet så det måste vi ju kolla in. Utsikten från bilfönstret var inte heller så dumt att kolla på. 
 
Sedan begav vi oss till Schweiz och överraskade vår vän Felicia, så förvånad hon blev. 
 
 Dagen därpå gjorde vi en dagsutflykt till Lichtenstein, gjorde allt för att få ett bra foto och åt livets dyraste macdonalds. 
 
BadenBaden-stol i Baden-Baden och schwarzwaldstårta i Schwarzwald.
 
En sväng till Frankrike blev det också och vi åt självklart baguette
till frukost. Även ett stopp i Luxemburg som var väldigt fotovänligt. 
 
Next up var Belgien och vi åkte förbi en skyld som det stod Rochford på och tänkte ”är det inte där dom gör Rochford ost?” svängde av och mycket riktigt var det där. 
Så vi köpte Rochford ost i Rochford, till det en Belgis-våffla och Belgisk choklad och allt åts alltså i Belgien. 
 
Sen hittade vi en mysig stad i Holland där vi trivdes bra och tanterna var snälla. Men den hade jag tydligen inga bra bilder på.. Sorry. 
 
Sen styrde vi bilen hem till Berlin men han först med ett kaffe-stopp i Köln. 
 
 
Våran spontana ide resulterade alltså i 10 dagar på Europas vägar, vi han med 8 länder och massa saker som jag nu inte ens kommer ihåg. Men jag kommer ihåg en sak och det är att jag sent kommer glömma denna resa. Jag är så glad att vi åkte och över allt jag fick se på dessa dagar. 
"Tre vänner i Tyskland"-touren blev minst sagt lyckad. 
 
 
 

Stay Alive

Nu är jag alltså hemma (ja så kan jag ju säga nu) i Berlin efter 10 dagars roadtrip med två fina filurer och jag är ganska redo för lite vardag. 
 
Idag har jag vandrat omkring i min vinterjacka även fast det egentligen inte är kallt nog, bara för att den är så fin. En hel påse spinat har jag också köpt, så nu googlar jag recept som inehåller spenat så fort mitt internet är snabbt nog. Mellan googlandet och vandrandet har jag också hunit med att jobba några timmar. I mina lurar spelas "Stay Alive" av Selma & Gustav mycket, eller nästan endast. Så bra dom är. kram 
 
 

5/11/14


Nu har ännu en fining landar här i Berlin. Mika och jag bara myser runt och tänker ut framtidsplaner som att vi ska leva i 200 år. Men mest carpar vi 

Besök


Har haft två favoriter på besök den senaste veckan.Så fint att få krama på dem igen!! 

RSS 2.0